algae problem - Dallas Ft Worth Aquatic Plant Club - Aquatic Plant Central

Go Back   Aquatic Plant Central > Local or Regional Clubs - (Click button on right to expand) > Dallas Ft Worth Aquatic Plant Club

Dallas Ft Worth Aquatic Plant Club A forum for the members of the DFWAPC.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-26-2015, 10:18 AM   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2005
Location: Plano, TX
Posts: 19
iTrader Ratings: 0
aquasteve is a regular member
Default algae problem

I have 30 gal tank planted w 5 fish and a dual t5 lighting w/bout 40 watts. I almost totally took it down 2 weeks ago and started over. I am now starting another algae bloom on the. class. NEED HELP PLEASE. ALSO the meeting is AUG 8 at my place.
aquasteve is offline   Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]
Old 07-28-2015, 07:42 AM   #2 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 116
iTrader Ratings: 0
Virc003 is a regular member
Default Re: algae problem

The biggest help would be telling us what type of algea it is or providing a picture if you aren't 100% sure. You've said it's on the glass correct? What color is it, and is it slimy or harder and crusty?If it's brown you can pretty much relax.

After that we will need to know some things like how long your lights are on, whether you dose ferts (what and how much or better yet the nutrient concentrations in your tank if you can test for them), and likely some other things.
Virc003 is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2015, 03:50 AM   #3 (permalink)
Senior Member
 
fishyjoe24's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Plano, TX. (dallas/ft. worth)
Posts: 2,704
iTrader Ratings: 4
iTrader Positive Rating: 100%
fishyjoe24 is a regular member
Default Re: algae problem

how many plants do you have in the tank. do you have co2 , are you doing any ferts.
fishyjoe24 is offline   Reply With Quote
 
Old 07-30-2015, 01:08 PM   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2005
Location: Plano, TX
Posts: 19
iTrader Ratings: 0
aquasteve is a regular member
Default Re: algae problem

I was using some ferts but have stopped. I only have the lights on for about 8 hours. Just cut that back. I do not use any CO2. hoping mot to. The tank in not heavily planted. I don't have any way to test for kh or any other that the standards. My 20g is doing great with more fish, time, and some fert.
The tanks is clouding up again so plan on doing another 25% change. The color on the rocks and plants is brown. It was very green and started to turn white before I redid the tank. Had to use a razor to get it off the glass. Any help would be great. Hope to see some of you Aug 8.
STEVE
aquasteve is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2015, 12:41 PM   #5 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2005
Location: Plano, TX
Posts: 19
iTrader Ratings: 0
aquasteve is a regular member
Default Re: algae problem

I was doing ok and added with the clubs help a lot of new plants, then some more fish for the co2.
I am getting the green on the glass and brown on other thing. Now also started the BBR on some of the plants and added DIY co2. This is VERY troubling. I just added a pair of angels and one developed ICH about after a week. It died. Then a Panda Cory died. Now have 2 Fame Groumis that have ICH. been using a product called allclear. It does not seem to work. From what I know the water condition is OK only a little high GH. So who can Help?
aquasteve is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2015, 05:16 PM   #6 (permalink)
Moderator
 
Michael's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Dallas, Texas
Posts: 5,653
iTrader Ratings: 0
Michael is a regular member
Default Re: algae problem

I am not familiar with "allclear". First, read the label carefully and make sure that the product is plant-safe. If allclear damages plants, it will contribute to your algae problem.

Second, read the suggestions I got at https://www.aquaticplantcentral.com/f...edication.html
Michael is offline   Reply With Quote
Reply


Aquatic Plant Central > Local or Regional Clubs - (Click button on right to expand) > Dallas Ft Worth Aquatic Plant Club > algae problem

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 07:55 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1