Aquatic Plant Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
174 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Whats wrong ?

This is a 75 gal tank. The parmeters are as follows:
kh=8
gh=16
no3= 1ppm
po4= almost bottom out
220 watts of light
co2 pressurized with piontpiont controller set at 7.1 for the high and the low at 7.0
flouright substrate

My dosing for the last week has been as follows:
1-15-05 ------------------------------1-16-05
sat.= water change 20 gal.------------flourish = .25 ml/l
flourish= 1 ml/l----------------------- kent = no3 =1 ml/l
po4 = 2 drops----------------------------fe = 1 ml/l
kent=no3=1 ml/l-------------------------- k = 3 ml/l
fe = 1 ml/l ------------------------------tmg = .25 ml/l
k = 3 ml/l-------------------------------excel = 1 ml/l
tmg = 2 ml/l----------------------------- no3 = 1 ml/l
excel = 3 ml/l--------------------------- po4 = 2 drops
no3 = 2 ml/l

1-17-05--------------------------------1-18-05
same as 1-16----------------------------- k = 5 ml/l
trace 20 ml/l----------------------------excel = 5 ml/l
-------------------------------------------no3= 8 ml/
------------------------------------------po4 - 4 ml/l
------------------------------------------tmg = 2 ml/l
------------------------------------------------------------------------
1-19-05 ----------------------------------1- 20- 05
k = 5 ml/l ----------------------------------k = 5 ml/l
fe = 5 ml----------------------------------flourish = 2 ml/l
no3 = 4 ml/l----------------------------------po4 = .25
--------------------------------------------test = no3 = 1 mg/l
------------------------------------------------po4 = trace
---------------------------------------------Then dosed these
-----------------------------------------------no3 = 20 ml/l
------------------------------------------------po4 = 16 ml/l
1-21-05
fe = 7.5 ml/l
k = 5 ml/l

This what i have been dosing for the last week. All of them are seachem unless you see otherwise like tmg. Here are some pics so u can see what i got its not good (close your eyes).
What do you suggest i do ?
 

·
Registered
Joined
·
1,715 Posts
If your nitrate is only 1 ppm and your phosphate is near zero, then, most likely, you are not providing enough macronutrients to your plants. You should try boosting those nutrient levels to around NO3: 10ppm, PO4 1ppm give or take.

After reading your dosing routine so far, I think you are seriously underdosing for your lighting level. I would try increasing your TMG and Flourish Iron dosing to around 20mL of each per week... AFTER you get your macronutrients in order.

Carlos
 

·
Registered
Joined
·
174 Posts
Discussion Starter · #3 ·
tsunami , thanx for the reply i will do that and let u know how it goes i thought would be the problem butt being a newbie you know how that goes
 
1 - 3 of 3 Posts
Top